Blackjack spelen

Als we gaan gokken via het internet, dan kunnen we uit verschillende spellen kiezen. Eén van de spellen waar je uit kan kiezen is Blackjack. Het is al jaren één van de populairste spellen in het online casino. Hiervoor zijn twee redenen waarom het spel zo populair is. De eerste is dat het spel eenvoudig is om te spelen. Iedereen heeft weleens van het spelletje of 21en gehoord. De regels zijn eenvoudig te leren en voor je het weet zit je er helemaal in. Maar er is nog een reden waarom veel spelers overstag gaan en een gokje wagen. Een andere reden is namelijk dat je bij Blackjack een klein beetje zelf invloed hebt op de uitslag. Dit is bij weinig spellen echt mogelijk.

De basis van het spelletje

Voor je begint met spelen is het handig als je weet hoe het spel werkt. De basis is dat je moet proberen om 21 punten te scoren. Dit doe je met een kaartspelletje. Elke speler en de croupier ontvangt twee kaarten. Dit is je basisscore. Zowel de spelers als de croupier gaan proberen met extra kaarten pakken zo dicht mogelijk bij de 21 punten uit te komen. Kijk alleen wel uit dat je niet teveel kaarten pakt. Als je over de 21 punten heengaat ben je namelijk af. Kortom het wordt dus goed uitkijken met hoeveel kaarten je gaat pakken. Het gaat bij dit spel vooral om timing. Een perfecte score is lang niet altijd 21 punten. Als je 18 punten scoort en de croupier komt niet verder dan 17, dan win je alsnog. De basis is dus vooral tactisch spelen met kaarten pakken. Je bepaalt zelf hoeveel kaarten je pakt. Het pakken van kaarten is gratis tot je af bent.

Punten tellen bij een potje Blackjack

Als je online Blackjack gaat spelen worden de punten voor je geteld. Je ziet het automatisch in beeld staan. Bij live Blackjack benoemt de croupier vaak je score. Toch is het handig als je de basisregels kan. Dus dat je weet hoe de puntentelling in elkaar zit. Bij de puntentelling werkt als volgt: de Aas is 11 of 1 punt, Boer, Vrouw, Heer is 10 punten en de cijferkaarten de score die erop staat. De Aas is eigenlijk de enige tricky kaart. Als je bijvoorbeeld 12 punten hebt en je pakt een Aas dan wordt deze automatisch 1 punt. Je kan zo voorkomen dat je over de 21 punten heengaat.

De score bepaalt de winnaar

Het spel begint met het verdelen van de kaarten. Elke speler ontvangt twee kaarten. Alleen de croupier heeft slechts één zichtbare kaart. Je weet dus niet de start score van de croupier. Uiteindelijk moet je dus vanuit je eigen hand uitgaan. De score bepaalt uiteindelijk wie er wint. Bij het spel staat vaak wel aangegeven tot wanneer de croupier kaarten moet pakken. De croupier is bijvoorbeeld altijd verplicht kaarten te pakken bij 16 punten of lager. Is de score hoger? Dan stopt de croupier altijd. Bij een score van 17 zie je dus dat de croupier stopt met kaarten pakken. Je doel is om minimaal hoger dan deze score uit te komen. Een andere manier om te winnen is als de croupier zelf een burst pakt. De croupier heeft dan een score hoger dan 21 punten en verliest direct. Het kan ook gebeuren dat jullie beide exact dezelfde score hebben. In dit geval is er spraken van een gelijkspel en krijg je de inzet terug.

Wat is de uitbetaling bij een potje Blackjack?

Als je wint ontvang je als winst één keer de inzet. Dit is als je wint met een score die hoger is dan bij de croupier. Maar er is nog een manier om te winnen. Namelijk door een Blackjack te scoren. Een Blackjack betekent dat je met twee kaarten direct 21 punten pakt. Als je deze score pakt win je direct het spelletje. Er is geen enkele mogelijkheid meer om van je te winnen. Tenzij de croupier toevallig ook een Blackjack had. Die kans is heel klein dus de kans dat je verliest is erg klein. Als je erin slaagt de hoogst haalbare score te halen dan win je 1,5 keer de inzet. Bij een inzet van € 10 krijg je dus € 25 uitbetaalt bij een Blackjack. Overigens is de kans hierop vrij klein. Je moet dan een Aas en een boer,vrouw of heer hebben in de eerste twee kaarten.

Probeer het spel eens uit met een bonus

Ga je voor het eerst Blackjack spelen? Dan is het fijn als je het spel met een bonus kan ontdekken. Met een bonus kan je kennismaken zonder dat het je veel geld kost. Je kan namelijk voor een deel gratis spelen. De meeste sites hebben wel een stortingsbonus klaarliggen als je voor het eerst komt spelen. Hierbij ontvang je bijvoorbeeld een 100% bonus. Bij een 100% bonus ontvang je een verdubbeling van je speelgeld. Dit is mooi meegenomen als je het spelletje voor het eerst gaat spelen.

€250 + 100 FS